Температурний скринінг, маски та розмітки на підлозі: як проходитиме навчання у прикарпатських школах

До початку нового навчального року Держспоживслужба Івано-Франківської області створила список правил, яких повинні дотримуватися всі учасники навчального процесу.

З 17 серпня спеціалісти Держпродспоживслужби розпочнуть комісійний огляд загальноосвітніх навчальних закладів з метою визначення ступеню їх готовності до роботи в умовах адаптивного карантину, пишуть Галицькі Гроші.

Тож, які саме заходи безпеки мають бути передбачені в школах вже з 1 вересня?

  •  Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника, адже відтепер діє обмеження на проведення масових заходів.
  •  Вхід учнів до школи буде здійснюватись по розроблених маршрутах із залученням усіх чинних входів/виходів. Допуск до закладу батьків заборонено.
  •  На кожному вході мають бути обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
  •  Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
  •  Усіх працівників закладу необхідно забезпечити 5-денним запасом засобів індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на  3 години роботи. Також передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.
  •  Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
  • Збір використаних засобів індивідуального захисту має відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами.
  •  Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах має бути нанесена розмітка.
  •  В школах необхідно мінімізувати пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії. Після кожного заняття необхідне провітрювання приміщення протягом 10 хвилин. Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.
  •  Санітарні кімнати повинні бути забезпечені рідким милом, антисептичними засобами та паперовими рушниками (або електросушарками для рук).
  • Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня забезпечити проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.
  • Медичні пункти мають бути забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами.
  • Необхідно виділити окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.
  • Мультипрофільне харчування на період карантину забороняється (шведський стіл).
  • Відстань між столами має становити не менше 1,5 м, а розміщення за столом – не більше 4 осіб.
  • Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель має здійснювати заходи для запобігання скупченням дітей перед входом до обідньої зали та в ній.
  •  Буфетна продукція має обов’язково мати індивідуальне пакування.
  • В місцях потенційного скупчення (біля лінії роздачі, буфету) має бути нанесене маркування для дотримання дистанції під час перебування у черзі.
  •  Миття столового посуду, розносів необхідно здійснювати з обов’язковою дезінфекцією.
  • Столове приладдя, розноси не можуть бути у вільному доступі для відвідувачів їдальні.
  • Працівники їдальні, які видають страви або здійснюють розрахунок, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

До початку роботи всі працівники харчоблоку повинні пройти медичний огляд згідно з вимогами наказу МОЗ. Обов’язковою вимогою є проведення лабораторних досліджень води питної централізованого водопостачання на відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Джерело

Facebook Комментарии