Фахівці назвали корисні і шкідливі властивості смородини

Смородину в народі скромно називають «джерело здоров’я», роблячи акцент саме на її корисних властивостях, але не на смакових здібностях.

Літо в самому розпалі, а значить, що супермаркети досі сповнені різноманітних сезонних фруктів, які будуть продовжувати радувати нас і насичувати корисними вітамінами, передає my-world.

Головне, знати, як і навіщо їх вживати (крім смаку, звичайно ж). Тому ми продовжуємо розповідати про усвідомлене споживання сезонних фруктів, щоб не хворіти всю сувору зиму. Настала черга смородини. Давай дізнаємося, ніж так корисна, але і шкідлива ця сезонна ягода.

 

Чим корисна смородина?Смородину в народі скромно називають «джерело здоров’я», роблячи акцент саме на її корисних властивостях, але не на смакових здібностях. Хоча, для кого-то смак цієї чорної ягоди може бути вельми привабливим. Так чи інакше, смородина дійсно володіє величезною кількістю корисних вітамінів і мікроелементів.

Смородина вважається найуспішнішою ягодою за кількістю вітаміну С. Його в смородині набагато більше, ніж у цитрусових і полуниці, а значить проводити планову профілактику застуди варто саме з допомогою смородини. Також в ній знаходиться велика кількість таких вітамінів, як вітаміни В6, В9, В1, В2, Е, Р, К, А і вітамін D. Крім того, можна знайти такі корисні речовини, як фосфор, пектини, дубильні речовини, каротиноїди, фосфорну кислоту, залізо, калій і ефірне масло. А в самих листках чорної смородини міститься аскорбінова кислота, марганець, фітонциди, магній, свинець, мідь і срібло. Тут, як можна зрозуміти зі складу, не тільки від вампірів спасешся в разі нападу, але і новим залізним людиною станеш.

 

Смородина має судинорозширювальну, кровоочисним і тонізуючою властивістю, дозволяє поліпшувати обмін речовин. Має протизапальну та сечогінну суперсилою, сприяє гарному апетиту (можна з’їсти два бургера, а не один). Допомагає поліпшувати імунітет, боротися з цукровим діабетом, атеросклерозом і навіть (!) допомагає при променевої хвороби.

Калорійність смородини Смородину можна сміливо використовувати в тому випадку, коли ти сидиш на дієті, але дуже хочеш їсти. Низька калорійність і високий вміст клітковини в складі дозволяє наситити шлунок без великих весопотерь. Калорійність смородини становить 43 кал на 100 грам.

 

Чим шкідлива смородина?Як ми знаємо, немає нічого ідеального і навіть найкорисніший фрукт може мати свої протипоказання і шкідливості. Так і зі смородиною. Її категорично не можна вживати людям, у яких виявлено тромбофлебіт так як в ній велика кількість фенольних сполук і вітаміну К, який відмінно підвищує згортання крові.

В іншому смородина цілком безпечна і корисна. Якщо, звичайно, вживати її не відрами за один присід.

Джерело  Ukr.Media.

Facebook Комментарии