ВЕЛИКОДНІЙ САЛАТ- вишукано та смачно

Ароматний огірок, соковитий шпинат, ситна шинка, ніжні яйця, хрусткі грінки та редиска й злегка пікантна зелена цибуля. Все це поєднується у дуже яскравий, весняно-великодній салат. А великодній тому, що яєць там чимало і відіграють вони значну роль для загальної смакової гамми. Ідея приготування такого салату виникла при спогадах про наші улюблені сімейні весняні канапки, що спонтанно вигадав мій чоловік і ми вже багато років, щовесни їх готуємо. Цей салат як їх відображення. Подібні інгредієнти, лиш спосіб подачі інший. А спосіб подачі запозичений з одного найулюбленішого салату серед читачів кулінарного сайту Picantecooking, американського Кобб-салату. Так викладені інгредієнти виглядають вишукано та святково. Набагато цікавіше ніж просто накидані в глибоку миску й вимішані з заправкою. Адже естетика подачі страв має не менше значення ніж їх смак, чи не так?

Такий великодній салат можна готувати й зі звичайними курячими яйцями, крупно їх порізавши. Навіть з залишками великодніх крашанок та писанок можна його робити. І замість шинки можна використати улюблену варену ковбасу, тощо. А шпинат замінити соковитим та хрустким салатом айсберг. Можливості експериментувати безліч! Тому сміливо беріться до роботи. Впевнена, він засмакує усім рідним. Мої діти були у захваті від нього, як старша 9-ти річна донька, так і молодша 2-х річна.

Інгредієнти

  •  1 довгий огірок, почистити, порізати крупними кубиками
  •  1 пучок (8-10 шт) редиски, порізати кружечками
  •  150 грам улюбленої шинки, порізати крупними кубиками
  •  1/2 пучка зеленої цибулі, не надто дрібно порізати
  •  10 перепелиних яєць, зварити на тведо, почистити, розрізати кожне навпіл
  •  1/2 пучка листя молодого шпинату, добре вимити, обсушити та відірвати плодоніжки
  •  скибки улюбленого хліба, порізати крупними кубиками
  •  Рослинна олія для смаження хліба
  •  Сіль до смаку
  •  Чорний свіжо мелений перець до смаку

Для заправки:

  •  100 грам майонезу
  •  60 мл маринаду з маринованих огірків
1) Інгредієнти для заправки вимішати в глибокій мисці.

2) У великій сковорідці розігріти невелику кількість рослинної олії. Викласти кубики хліба й добре підрум’янити з усіх боків. Посолити до смаку.

3) На велику пласку тарілку викласти по черзі: огірок, редиску, шпинат, грінки, яйця, шинку та зелену цибулю.

4) Полити великодній салат заправкою, посолити до смаку, приправити свіжо змеленим чорним перцем.

Подавати одразу ж!

Смачного!

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Inline
Inline